Contactarea lumii mortilor

Spiritismul este o doctrina filosofica crestina aparuta prima data in Franta, prin mijlocul secolul XIX. Atunci Denizard Rivail a inceput sa cerceteze un fenomen straniu, numit „mesele care se rotesc” sau „mesele care vorbesc”, era vorba de unele mese si obiecte care pareau insufletite, parea ca au luat viata. Dupa 2 ani de cautare a unei explicatii logice pentru acele fenomene, Kardec a pus altfel problema, considerand ca acele fenomene chiar sunt de natura paranormala. El a fost cel ce a pus bazele spritismului in prima versiune a Cartea Spiritelor, publicata in 1857.

In mare, spiritismul se refera la a lua legatura cu lumea celor morti, de a-i contacta si de a afla informatii noi de la ei, pe care noi nu suntem apti sa le obtinem. Oamenii au avut intotdeauna aceasta dorinta, de a depasi barierele mortii, de a incalca regulile naturii si de a gasi o cale de scapare, trecat de aceasta “prapastie” care se separa lumea viilor de cea a mortilor.

Desigur, spiritismul nu este privit cu ochi buni. Majoritatea oamenilor spun ca nu exista, ca totul este sarlatanie, un simplu truc, dar sunt si altii pasionati de aceste fenomene neexplicabile, unii chiar dedicandu-si viata in cercetarea acestora. Acum, trecand peste toate criticile oamenilor sceptici, a celora care spun ca spiritismul este o nebunie curate, sau ca este un pact cu Satana, cu lumea demonilor, sa vedem lucrurile din punct de vedere energetic. Oamenii traiesc inconjurati de energie, aceasta fiind emanate de ei. In momentul in care acel om moare, energia nu mai este emanata, dar totusi, ramane aura acelei persoane, energia care a avut-o cat timp era in viata. Spiritismul ia legatura cu acea energie, care pluteste in abis la nesfarsit, nu cu “spiritul” persoanei. Prin anutime ritualuri putem sa vedem acea energie, chiar redandu-i forma persoanei care a emanate acea energie. Nu are nimic de-aface cu Satana sau cu Dumnezeu, nu este o tradare a credintei in D-zeu, este o simpla legatura cu lumea energetica – spirituala. (Desigur, asa sunt lucrurile privite din perspective mea, o persoana care nu crede in D-zeu sau Satana, ci doar in energie, energie care ne inconjoara. Probabil ca un credincios mi-ar sugera sa mai merg la spovedit acum, dar eu am propriile credinte.)

Revenind la subiect, in momentul in care incerci sa iei legatura cu acea energie, chiar daca invoci o anumita persoana, putine sunt sansele ca ea sa raspunda. Cand incepi un ritual e ca si cum ai deschide o poata spre lumea spirituala, o poarta prin care poate trece o songura entitate, cel mai probabil, cea care se afla mai aproape. Cam asta ar fi motivul pentru care ai nevoie de un obiect al persoanei decedata, sau chiar sa o invoci langa mormantul ei: toate obiectele pe care la poseda o persoana incep sa aiba energia acesteia, mai ales bijuteriile. Im momentul in care ai o urma de energie de la acea persoana, sansele ca ea sa raspunda cresc.

Singura problema in a face ritualul propriu zis – sedinta de spiritism – e ca aceasta consuma din propria ta energie. Pentru a “deschide” acea porta e nevoie de un sacrificiu energetic, iar daca incerci singur, exista sansa sa nu ai destula energie, iar in lipsa acesteia apare posibilitatea de imbolnavire. Nu este recomandat sa incepi o sedinta de unul singur, din multe motive.

Pe langa ristu de consum energetic, mai este inca un dezavantaj. Energiile pot si pozitive sau negative. Daca entitatea invocata este “malefica” –adica are incarcatura energetica negativa– exista posibilitatea ca acea entitate sa te manipuleze, sa se joace cu tine, chiar sa te posede. De aceea exista ritualuri de intarire a aurei, de sigilare a spiritelor, etc.

Metodele de a contacta mortii sunt foarte variate, dar cele mai multe sunt realizate cu ajutorul Bibliilor (se zice cum ca Biblia ar avea incarcatura energetica ridicata).  Am sa detaliez una dintre cele mai simple forme de spiritism, cea care consuma putina energie si nu este asa periculoasa. Desigur, exista niste masuri de protectie pentru orice, dar nu sunt oblicatorii. Daca te consideri o persoana care nu este asa sensibila, stabila si greu influentabila, poti trece peste masurile de protectie. In aceasta sedinta, entitatea poate raspunde la intrebarile tale doar cu Da sau Nu.

Masurile de Protectie

Inca din Evul Mediu se crede ca sarea are puteri „magice” alungand raul. Pai, defapt, sarea are proprietatea energetica de a capta energia negativa si de a o transforma in energie pozitiva. Batranele puneau sare peste prag „ca sa nu intre Dracul in casa”, ei bine, toate au o explicatie relativ stiintifica. Sarea echilibreaza energia, de aceea in timpul unei sedinte este bine sa pui in jurul vostru (persoanele care iau parte la sedinta si obiectele care le folosesti) sare, presarand-o in forma de cerc. Asa, daca spiritul invocat este unul „malefic”, nu va putea parasi cercul.

O alta tehnica este „efectul de conservare al piramidei/triunghiului”. Se stie inca de la egipteni ca piramida/triunghiul conserva energia care o are ininteriorul ei, asa si mumiile au fost pastrate in timp. Chiar s-au facut studii stiintifice legate de acest fenomen, punandu-se tot felu de obiecte si alimente in cutii sub forma de piramida. Rezultatele au fost surprinzatoare, obiectele si alimentele conservandu-se destul de bine. Se crede ca daca ai trai intr-o casa care are forma de piramida, traiesti mai mult. Deci, in timpul sedintei poti pune lumanari de culori deschise dispuse in forma de triunghi pentru a conserva energia care se emana si care se consuma.

Alte masuri de protectie ar fi ritualuri de purificare si intarire al aurei, cel mai eficient fiind Ritualul Pentagramei.

Obiecte de care ai nevoie

  • O Biblie mare, cu coperti rigide
  • O cheie care are un design vechi (extremitatiile sa fie mai proeminente, cat mai late)
  • O sfoara
  • Un prieten la care nu ii e frica sa te ajute sa contactezi mortii ^^

Pregatiri

In primul rand, trebuie gasit mijlocul bibliei. Odata ce s-a aflat unde este, cheia este introdusa in Biblie ca si cum ai introduce-o in broasca usii: intre copertile Bibliei, cu urechile in afara, jumatate bagata inauntru. Biblia este legata cu sfoara astfel incat daca este pusa in pozitie verticala, cheia ramane in biblie. Dupa ce cheia este bine fixata, Biblia este agatata cu acea sfoara de un suport (trebuie sa fie atarnata). Poate fi atarnata de o scara, sau de un trepies, o matura pusa orizontal pe doua scaune :)), etc. Dupa ce biblia este perfect in echilibru (nu se invarte sau balangane singura), poate incepe sedinta de spiritism.

Sedinta propriu-zisa

Cum am mai spus, nu recomand sa faceti spiritism singuri, deci e nevoie de 2 persoane.  Cei doi se aseaza in fata Bibliei care atarta, pe parta cu cheia. Ambii pun degetul aratator de la mana dreapta pe cheie. Repet: Biblia trebuie sa fie in echilibru. Fi-ti siguri ca nu se misca din cauza ca va tremura mana sau ca impingeti voi. Degetele formeaza o conexiune energetica cu biblia, transferand energia prin cheie. Inainte de orice, ambii spun de 3 ori Tatal Nostru cu voce tare (se zice ca in momentul rugaciunii, aura isi mareste intensitatea :-??). Desi e putin probabil ca exact acea persoana sa raspunda, cei doi chem o persoana apropiata decedata. Cum suna invocarea? Pai cam asa:  „Cutare Cutarica, te chem aici pentru a lua legatura cu noi.”  In continuare ii explici spiritului cum functioneaza treburile: „Pentru DA, invarte Biblia spre Dreapta, pentru NU, la Stanga. Apoi vine intrebarea clasica: „Esti prezent?” Daca totul merge bine, Biblia se va roti.Tineti minte: nu toate entitatile sunt sincere, acestea va pot prosti, va pot minti, isi pot bate joc de voi raspunzand aiurea la intrebari. Depinde doar de ce spirit nimeriti. La mine nu a mers intotdeauna, din diferite motive: persoana cu care am incercat era neserioasa si radea tot timpul, persoana invocata era nepotrivita, locul unde s-a desfasurat sedinta era de asemenea, nepotrivita, etc. Asa ca, daca nu merge din prima, nu va pierdeti sperantele. Entitatea va raspunde rotind Biblia, nimic mai mult, nu veti vedea sau mirosi ceva, poate veti simti doar cum vi se scade energia, cum va doare degetul din cauza fluxului de energie care circula prin el, la mine s-a facut brusc foarte frig in incapere, niciodata nu stii ce senzatii in poate provoca.  Ce e foarte important : eliberarea spiritului. Dupa ce ati obtinut toate informatiile necesare, spiritul trebuie trimis inapoi in lumea lui. Tot ce trebuie sa faceti e sa spuneti „Cutare Cutarica, te eliberez. Te poti reintoarce in lumea ta.” Aveti grija doar, asigurati-va ca a plecat intreband inca o data daca spiritul este prezent. Eu am patit ca dupa ce l-am eliberat, inca a raspuns la intrebari, si a trebuit sa fac o eliberarea mai „stufoasa”.

Aceasta este una dintre cele mai simple metode de a lua legatura cu un spirit si cea mai putin periculoasa.

 

Lasă un comentariu