Profeţii despre România ale yoghinului Gupta Swami – partea II

Moartea actualului preşedinte (Băsescu) va declanşa apoi în România tulburări sociale fără precedent

„În viitor va începe un înfiorător război mondial – cel de-al treilea şi ultimul – ce va fi declanşat şi întreţinut de forţele oculte satanice ce conduc la ora actuală omenirea. România va participa la acest război încă înainte de extinderea şi transformarea lui într-un război de anvergură mondială, din cauza politicii năroade a conducătorilor ei (sunt semnificative, în această direcţie, nenumăratele ştiri care deja au apărut şi continuă să apară pe ici, pe colo în presa din România şi care anticipează acest război: «România se pregăteşte de război», «Preşedintele Băsescu este loial şi aservit politicii Israelului!», «Va fi, oare, târâtă România în războiul altora fără ştirea poporului?»). Datorită declanşării celui de-Al Treilea Război Mondial, tinerii din această ţară (români) vor muri în număr mare, pe capete, în unele ţări străine în locul unor străini, războindu-se pentru o cauză ce este complet străină de interesele românilor. Preşedintele României (Băsescu) va fi ucis până la urmă într-un atentat ce va fi pus la cale de opozanţii lui dintr-unul dintre partidele de guvernământ. La scurt timp după moartea sa, fariseismul criminalilor ce se vor afla la conducerea României va declanşa tulburări sociale fără precedent ce se vor propaga asemenea unui bulgăre de zăpadă ce se rostogoleşte vertiginos, declanşând o imensă avalanşă pe panta nenorocirilor româneşti.”

În viitorul apropiat, românii din această ţară vor ajunge să trăiască chiar mai rău decât pe vremea dictatorului Ceauşescu
„Am să vă spun ce se va petrece în viitor în această ţară şi, totodată, am să vă spun ce va pătimi poporul acestei ţări. După ce actuala guvernare (preşedintele Băsescu) va câştiga din nou alegerile, cam în a doua jumătate a acelui mandat se va declanşa o altă revoluţie în România, iar acea revoluţie va fi cu totul diferită de revoluţia care a avut loc în anul 1989. Trebuie să ştiţi că, înainte să se declanşeze acea nouă revoluţie în România, guvernarea va fi extrem de brutală şi se va prezenta aproape ca o dictatură, cu toate că acea guvernare va continua să se numească, de ochii lumii, democraţie. Înainte de dezlănţuirea acelei revoluţii, românii o vor duce chiar extrem de rău. Viaţa lor va fi mai grea şi mai chinuită decât a fost pe vremea dictatorului Ceauşescu. În acele vremuri, înainte să se declanşeze acea revoluţie în România, legile vor fi din ce în ce mai multe, constrângătoare şi deosebit de aspre. Cei ce se vor afla la conducerea ţării se vor manifesta adeseori într-un mod violent, inuman şi chiar necruţător. Criza socială ce va apare atunci în România se va adânci din ce în ce mai mult, iar masele de români care i-au ales pe reprezentaţii lor vor înţelege, într-un târziu, că prin înlăturarea dictatorului Ceauşescu au adus la conducere alţi dictatori ce sunt mai cruzi, mai răi şi mai lacomi decât a fost dictatorul Ceauşescu. La un moment dat, masele de români îşi vor da seama că după revoluţia ce a avut loc în anul 1989, totul a mers de la rău la extraordinar de rău.”

Averile obţinute prin furt şi înşelăciune ale celor care s-au îmbogăţit după anul 1989 vor fi pierdute, după cum şi merită aceşti tâlhari, şi se vor risipi
„În timpul acestei noi revoluţii care va izbucni în viitorul apropiat în România, zeci de mii de români vor muri sub pretextul înfăptuirii dreptăţii care era aşteptată de atâţia ani. În timpul acelei revoluţii ce va izbucni în România va începe apoi o adevărată «vânătoare de vrăjitoare» împotriva vechilor comunişti, cât şi a tuturor acelora pe care voi, cei din această ţară, îi numiţi foştii securişti. În timpul acelei revoluţii, România se va scălda pur şi simplu într-o mare baie de sânge ce va fi pe alocuri asemănătoare cu ceea ce se petrece în filmele despre personajul Dracula pe care le-aţi vizionat (ecranizările romanului scriitorului Bram Stoker). Luaţi aminte că atunci, în timpul acelei noi revoluţii, vor muri atât mulţi oameni ce au fost vinovaţi, cât şi mulţi oameni nevinovaţi. Pentru o anumită perioadă de timp, atunci când acea revoluţie se va dezlănţui, autoritatea de stat din România va dispărea aproape în totalitate. Opinia publică internaţională va fi profund şocată de ceea ce se va petrece atunci în această ţară, dar datorită faptului că va fi preocupată de propriile ei probleme şi de dificultăţile pe care le va face să apară cel de-Al Treilea Război Mondial, va rămâne în expectativă şi nu va interveni în această ţară. Atât datorită lipsurilor, cât şi datorită bolilor care se vor declanşa şi a crimelor care se vor comite în timpul acestei noi revoluţii, toate acestea combinându-se şi cu cel de-Al Treilea Război Mondial, populaţia României se va reduce considerabil, aproape la jumătate. Averile obţinute prin furt şi înşelăciune ale celor care s-au îmbogăţit după anul 1989 vor fi pierdute, după cum şi merită aceşti tâlhari, şi se vor risipi. O parte din aceste averi vor ajunge până la urmă în mâinile rebelilor şi ale revoluţionarilor ce vor scăpa de sub orice autoritate statală. Din acest haos însângerat, România va ieşi până la urmă mult purificată.”

Militarii români îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii glorioase atunci când vor apăra România

„Vă mărturisesc că ceea ce mi-a purtat paşii spre pământul binecuvântat al Bucovinei este în special faptul că am avut unele viziuni în conformitate cu care, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici se va înălţa, în întâmpinarea destinului său, cea mai puternică personalitate politică a României pe care o va cunoaşte, poate, mileniul care a început. Tocmai datorită acestor viziuni referitoare la viitor pe care le-am avut, am venit să mă familiarizez cu aceste locuri sfinte de unde îşi va porni activitatea acest mare Mântuitor al omenirii viitoare… şi trebuie să recunosc că această personalitate grandioasă va avea o mulţime de calităţi excepţionale. Acum sunt sigur de toate acestea după ce am vizitat ceea ce aş putea numi „stâlpii spiritualităţi româneşti“, concretizaţi în incomparabilele şi genialele opere de artă care sunt mânăstirile Moldovei. Aşa cum vă spuneam, de pe teritoriul Bucovinei se va ridica un om bun, înţelept şi credincios întru Dumnezeu care va fi tare ca o stâncă. El va conduce acest popor cu o mână de fier, dar, totodată, va fi un om bun, înţelept şi drept. Până la acea dată când se va afirma ca un mare conducător charismatic, el nu va fi de nimeni cunoscut. Acest mare conducător va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el, prin activitatea sa plină de înţelepciune, o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. Sub conducerea sa, România va ajunge, la scurt timp după aceea, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi va atinge cea mai mare înflorire economică. În acele vremuri, militarii români vor fi aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau anapoda, fără niciun ţel, şi îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii împotriva celor care vor ataca această ţară, iar faptele lor de arme vor fi la fel de glorioase ca şi acelea ale înaintaşilor lor. Trebuie să ştiţi că toate acestea vor fi posibile deoarece ei vor avea un ţel nobil, o cauză dreaptă şi un conducător bun şi înţelept, care va fi capabil să-i călăuzească. În secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa spirituală, politică, socială şi economică a acestei planete.”

România va deveni pilonul noii orânduiri internaţionale pe această planetă

„Raportul de forţe se va transforma radical în lume la încheierea ultimului război mondial. Ţările ce vor fi puternic spiritualizate vor dobândi apoi supremaţia mondială. Trebuie să ştiţi că ţările noastre, India şi România, vor deveni în acele vremuri pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională ce va apare atunci. Grecia, Japonia, Franţa şi Rusia (ce va fi aproape în totalitate spălată de ateism şi comunism printr-o mişcare socială ce va fi chiar mai brutală decât cea românească) vor deveni nişte sui generis coloane de susţinere a dezvoltării mondiale, dezvoltare ce va fi bazată mai mult ca niciodată pe spiritualitate, pe cultură, pe religie, pe bună înţelegere, pe iubire şi pe artă, iar nu pe regulile reci ale unor economii mercantile, egoiste şi lipsite de suflet. Anumite structuri statale lipsite de suflet vor dispare din istorie şi printre acestea amintim SUA, Uniunea Europeană şi NATO. Toate acestea se vor prăbuşi şi vor dispărea. SUA se va prăbuşi deoarece are picioare de lut şi fiindcă structurile sociale în această ţară au fost consolidate pe minciună şi pe felurite premise false. Slăbiciunea SUA va fi demonstrată adeseori în cursul celui de-Al Treilea Război Mondial, în urma căruia hegemonia SUA va dispărea.”

Profeţii despre România ale yoghinului Gupta Swami – partea I

În anul 2004, România a fost vizitată de celebrul yoghin Gupta Swami, care este totodată profesor indian şi doctor în istoria religiilor. El este Ghidul spiritual al multor aspiranţi care se află atât în ţara sa natală, cât şi în alte ţări din lume. Cu toate că este aproape necunoscut publicului român, yoghinul şi totodată profesorul indian Gupta Swami este celebru în afara Indiei, mai ales ca prezicător şi clarvăzător. Multe dintre predicţiile sale s-au adeverit cu o exactitate uluitoare după ce au fost formulate. Gupta Swami a prezis şi, totodată, am putea spune că a anticipat cu o acurateţe extraordinară mai multe evenimente cruciale care între timp s-au petrecut deja la sfârşitul acestui secol, şi de curând a făcut unele preziceri ce urmează să se împlinească la începutul noului mileniu.

Printre prezicerile sale care ulterior s-au adeverit amintim: căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, căderea navetei Columbia, precum şi prăbuşirea şi execuţia capitală a cuplului de despoţi Ceauşescu. Mai ales din această cauză, adeseori, de-a lungul timpului acest faimos yoghin indian a fost contactat de mulţi preşedinţi de state şi guverne. La ora actuală se ştie că până şi Elena Ceauşescu a apelat la yoghinul Gupta Swami în anul 1983, însă a fost teribil de deranjată de prezicerile acestuia, în mod evident nefaste pentru conducătorii de atunci ai României. Tocmai de aceea, soţia dictatorului Ceauşescu l-a silit pe Gupta Swami să părăsească urgent România.

Atunci când s-a aflat în vizită în Bucovina, faimosul yoghin Gupta Swami a făcut o serie de profeţii cutremurătoare. Acestea sunt în concordanţă deplină cu profeţiile unui alt indian şi anume, Sundar Singh, profeţii care circulă în România încă din perioada comunistă anterioară regimului Ceauşescu. În cazul în care aceste profeţii recente ale lui Gupta Swami se vor adeveri, ele anunţă, totodată, la unison cu profeţiile indianului Sundar Singh, transformarea profundă la faţă atât a României, cât şi a întregii planete.

Iată ce a mărturisit cu această ocazie, în anul 2004, indianul Gupta Swami:
„Atunci când am vizitat prima oară România, aproape toţi românii cu care m-am întâlnit sau care au intrat în legătură cu mine nu s-au interesat decât de propriul lor viitor. Una dintre aceste persoane a fost şi Elena Ceauşescu, dar dat fiind faptul că ea nu a fost deloc încântată de evenimentele dramatice pe care i le-am prezis, s-a grăbit să mă numească şarlatan şi apoi, peste doar câteva zile, am fost invitat să părăsesc imediat România. Toate acestea s-au petrecut în anul 1983. Pot să adaug că un înalt personaj din guvernul României, care a participat în calitate de revoluţionar la procesul soţilor Ceauşescu (Gupta Swami a refuzat să precizeze numele acestuia), mi-a mărturisit cu o oarecare uimire că printre şuşotelile Elenei Ceauşescu atunci când se afla cu Nicolae Ceauşescu la binecunoscutul lor proces, a auzit de două ori, cât se poate de clar, că a fost amintit numele meu.”

Contactarea lumii mortilor

Spiritismul este o doctrina filosofica crestina aparuta prima data in Franta, prin mijlocul secolul XIX. Atunci Denizard Rivail a inceput sa cerceteze un fenomen straniu, numit „mesele care se rotesc” sau „mesele care vorbesc”, era vorba de unele mese si obiecte care pareau insufletite, parea ca au luat viata. Dupa 2 ani de cautare a unei explicatii logice pentru acele fenomene, Kardec a pus altfel problema, considerand ca acele fenomene chiar sunt de natura paranormala. El a fost cel ce a pus bazele spritismului in prima versiune a Cartea Spiritelor, publicata in 1857.

In mare, spiritismul se refera la a lua legatura cu lumea celor morti, de a-i contacta si de a afla informatii noi de la ei, pe care noi nu suntem apti sa le obtinem. Oamenii au avut intotdeauna aceasta dorinta, de a depasi barierele mortii, de a incalca regulile naturii si de a gasi o cale de scapare, trecat de aceasta “prapastie” care se separa lumea viilor de cea a mortilor.

Desigur, spiritismul nu este privit cu ochi buni. Majoritatea oamenilor spun ca nu exista, ca totul este sarlatanie, un simplu truc, dar sunt si altii pasionati de aceste fenomene neexplicabile, unii chiar dedicandu-si viata in cercetarea acestora. Acum, trecand peste toate criticile oamenilor sceptici, a celora care spun ca spiritismul este o nebunie curate, sau ca este un pact cu Satana, cu lumea demonilor, sa vedem lucrurile din punct de vedere energetic. Oamenii traiesc inconjurati de energie, aceasta fiind emanate de ei. In momentul in care acel om moare, energia nu mai este emanata, dar totusi, ramane aura acelei persoane, energia care a avut-o cat timp era in viata. Spiritismul ia legatura cu acea energie, care pluteste in abis la nesfarsit, nu cu “spiritul” persoanei. Prin anutime ritualuri putem sa vedem acea energie, chiar redandu-i forma persoanei care a emanate acea energie. Nu are nimic de-aface cu Satana sau cu Dumnezeu, nu este o tradare a credintei in D-zeu, este o simpla legatura cu lumea energetica – spirituala. (Desigur, asa sunt lucrurile privite din perspective mea, o persoana care nu crede in D-zeu sau Satana, ci doar in energie, energie care ne inconjoara. Probabil ca un credincios mi-ar sugera sa mai merg la spovedit acum, dar eu am propriile credinte.)

Revenind la subiect, in momentul in care incerci sa iei legatura cu acea energie, chiar daca invoci o anumita persoana, putine sunt sansele ca ea sa raspunda. Cand incepi un ritual e ca si cum ai deschide o poata spre lumea spirituala, o poarta prin care poate trece o songura entitate, cel mai probabil, cea care se afla mai aproape. Cam asta ar fi motivul pentru care ai nevoie de un obiect al persoanei decedata, sau chiar sa o invoci langa mormantul ei: toate obiectele pe care la poseda o persoana incep sa aiba energia acesteia, mai ales bijuteriile. Im momentul in care ai o urma de energie de la acea persoana, sansele ca ea sa raspunda cresc.

Singura problema in a face ritualul propriu zis – sedinta de spiritism – e ca aceasta consuma din propria ta energie. Pentru a “deschide” acea porta e nevoie de un sacrificiu energetic, iar daca incerci singur, exista sansa sa nu ai destula energie, iar in lipsa acesteia apare posibilitatea de imbolnavire. Nu este recomandat sa incepi o sedinta de unul singur, din multe motive.

Pe langa ristu de consum energetic, mai este inca un dezavantaj. Energiile pot si pozitive sau negative. Daca entitatea invocata este “malefica” –adica are incarcatura energetica negativa– exista posibilitatea ca acea entitate sa te manipuleze, sa se joace cu tine, chiar sa te posede. De aceea exista ritualuri de intarire a aurei, de sigilare a spiritelor, etc.

Continuă lectura

Procesele cognitive senzoriale/Etapele factorului timp/Calitatile senzatiilor

Senzatia este primul proces cognitiv senzorial care apare in ontogeneza.Ea este o imagine primara, adica presupune actiunea directa a stimulilor asupra analizatorilor.De asemenea, este o imagina simpla, o modificare a starii organului de simt si o imagine separata, fiecare analizator oferindu-ne senzatii de un anumit gen si senzatia nu poate fi modificata voluntar.

 

Perceptia se constituie in baza senzatiilor, fiind o imagine primara, complexa, adica o sinteza senzoriala si este o imagine unitara, adica cu un caracter obiectual, oferind totalitatea insusirilor unui obiect.Perceptia este o imagine bogata in continut si nu poate fi modificata voluntar.

 

Reprezentarea se realizeaza in urma perceperii repetate a obiectelor, fiind o imagine secundara, adica care nu presupune actiunea directa a stimulilor asupra analizatorilor.Imaginea este si complexa si unitara, dar si una schematica(reflecta insusirile caracteristice) si poate fi modificata voluntar.

 

Cele trei etape ale factorului timp a psihicului sunt:

1.Etapa ascendenta– de la nastere pana la varsta de 20-25 de ani

2.Etapa optimului functional-intre 25 si 65 de ani

3.Etapa regresiva-dupa varsta de 65 de ani

 

Calitatile senzatiilor:

1.Modalitatea-care exprima dependenta fiecarei senzatii de actiunea unei anumite categorii de stimuli(luminosi,sonor,mecanici,etc.) si de existenta unui aparat specializat de realizare (visual,gustativ,auditiv etc.,vorbindu-se astfel despre senzatii visuale, auditive, gustative etc.).

2.Intensitatea-care exprima gradul de pregnanta si incarcatura energetica a senzatiei.Ea este proportionala cu intensitatea stimulului modal specific si depinde de starea organismului si de nivelul actual al sensibilitatii analizatorului.

Călugării războinici

Cavalerii Templieri sunt un subiect a cărui cercetare se dovedeşte ( de cele mai multe ori) o intreprindere descurajantă. Enorma cantitate de materiale scrise pe această temă e intimidantă şi la inceput nici măcar nu poţi fi sigur care este demn de incredere.  La fel ca mulţi alţii şi eu am pornit pe acest drum, in căutarea adevărului.

Imi erau destul de familiari dintr-un anumit punct de vedere- in calitate de călugări-războinici fanatici şi sălbatici, de cavaleri misterioşi, inveşmântaţi in mantii albe cu cruce roşie, care au jucat un rol decisiv in epoca Cruciadelor.  Intr-un sens, ei sunt arhetipul cruciaţilor-inspăimântătorii oşteni din Ţara Sfântă, care, in numele lui Hristos, au luptat eroic şi au pierit cu miile.  Insă mulţi autori, chiar şi in zilele noastre, ii consideră o instituţie misterioasă, un ordin preocupat de intrigi complicate, conspiraţii şi proiecte obscure.  Un fapt rămâne uluitor şi inexplicabil. După o existenţă de două secole, aceşti imaculaţi apărători ai lui Hristos au fost acuzaţi de negarea şi repudierea acestuia.

In romanu său Ivanhoe, Scott ii descrie pe templieri ca pe nişte tirani semeţi şi aroganţi. Alţi scriitori din sec. XIX ii infăţişează drept satanişti abjecţi, inchinători ai diavolului. Istoricii mai apropiaţi de vremea noastră tind să-i considere victime nefericite, pioni de sacrificiu in manevre politice de cel mai inalt nivel al bisericii şi ale statelor. Dar mai există şi autori, mai ales cei de formaţie francmasonică, care ii privesc drept adepţi ai misterelor şi iniţiaţi in acestea, drept păstrători ai unei inţelepciuni secrete, ce transcede insuşi creştinismul.

Indiferent de simpatiile şi de orientarea acestor scriitori nu neagă zelul eroic sau influenţa lor asupra istoriei.  Şi, in mod unanim, ordinul lor este considerat cea mai fascinantă şi cea mai enigmatică instituţie din cultura occidentală.  Templierii nu lipsesc din nici o relatare despre cruciade ( sau cel puţin  din relatările despre Europa secolelor XII şi XIII) In epoca lor de glorie, poate doar cu excepţia papalităţii, au fost consideraţi cea mai puternică şi cea mai influentă organizaţie din intreaga creştinătate.

Rămâne totuşi o intrebare obsedantă. CINE şi CE erau cavalerii templieri? Erau exact ceea ce păreau a fi, sau erau cu totul altceva? Erau simpli soldaţi asupra cărora a fost ulterior grefată o mistificatoare aură de legendă? Şi, dacă aşa s-a intâmplat, care a fost motivul? Au avut, totuşi, şi o legătură cu un mister adevărat? Alura de mit pe care povestea lor a căpătat-o de-a lungul timpului ar fi putut avea o bază reală?

La inceput am luat in cosideraţie doar relatările convenţionale despre templieri- cele oferite de istoricii respectaţi şi demni de incredere. Dar intrebările ridicate de fiecare punct al acestor relatări erau mai numeroase decât cele cărora le dădeau răspuns. La o cercetare atentă, argumentaţiile nu numai că se prăbuşeau, dar chiar sugerau o incercare de „acoperire”. Nu am reuşit să alung bănuiala că ceva fusese ascuns in mod deliberat, fiind ticluită o poveste ” acoperitoare” pe care, ulterior, istoricii au repetat-o iar şi iar.

Numerologia

Numerologia, ca si astrologia, reprezinta un instrument de nepretuit in cunoasterea de sine, ajutandu-ne sa ne descoperim calitatile si punctele slabe ale personalitatii, precum si tipul de relatie care ni se potriveste cel mai bine.Numerologia azi se bazeaza pe ideile pe care discipolii si adeptii lui Pitagora le-au transmis de-a lungul secolelor.

Numerologia este studiul numerelor, si modalitatea oculta din care se poate afla cu certitudine aptitudinile si caracterul unei persoane ca o parte integrala dintr-un plan cosmic

In trecut, numerele impare erau considerate a fi active sau masculine, iar cele pare – pasive sau feminine; aceasta categorizare poate fi asociata numerelor luminoase si intunecoase din I Ching. In zilele noastre consideram adeseori ca fiind suparatoare corespondentele ce se fac intre atributele luminos/pasiv, ca asociate naturii feminine. In general numerele impare actioneaza solitar, iar cele care actioneaza cel mai bine atunci cand sunt insotite. Cifra 8 poate fi considerata ca o eventuala exceptie a acestei generalizari. Cele noua cifre reprezinta urmatoarele calitati:

1. Abilitate de conducere, initiativa, originalitate, hotarare.

2. Cooperare, diplomatie, prietenie, bunatate.

3. Exteriorizare, creativitate, veselie, ras.

4. Spirit practic, autodisciplina, stabilitate, munca.

5. Libertate, comunicare, multilateralitate, adaptabilitate, senzualitate.

6. Armonie, creativitate, responsabilitate, viata de familie sau caracter gospodaresc.

7. Individualitate, intuitie, perfectiune, contemplare.

8. Putere, independenta, ambitie, organizare.

9. Compasiune, idealism, spectaculozitate, romantism.

Zero, sau nula, nu este luat in calcul in numerologia conventionala, desi atunci cand apare in spatele unui numar accentueaza calitatile reprezentate de acesta. In numerologia indiana.

Unii numerologi sunt de parere ca numerele 11 si 22 ar trebui discutate separat de cele 9 cifre mentionate mai sus.

Fiecare litera are o valoare numerica care provine dintr-o vibratie cosmica relatata. Suma numerelor continute de data nasterii si suma ce deriva din literele numelui provin dintr-o interrelatie a vibratiilor. Aceste numere arata fara probleme caracterul, scopul in viata, motivatiile si talentele ascunse. Expertii in numerologie folosesc numerele pentru a determina timpul cel mai propice pentru a face miscari majore in activitatile din viata. Numerologia este folosita pentru a decide usor si sigur cind sa poti inveti, cind sa te casatoresti, cind sa calatoresti, cind sa-ti schimbi slujba ori multe altele. Nu stim sigur daca vei devenii un expert in numerologie in urma acestui site dar cel putin calea ti-o putem arata.

Istoria numerologiei
Numerologia a aparut , potrivit istoricilor, in jurul secolului VI i.Hr in regatul babilonului.
De aici, interpretarea si divinatia numerelor s-a raspandit cu repeziciune, spre sfarsitul secolului III Hr. Multi numerologi de seama s-au afirmat in intreaga Grecie Antica(cel mai mare dintre acestia fiind Pitagora), in Egipt si India. La inceputul primului mileniu al erei noastre, numerologia era deja parte integranta a Kabalei iudaice, a crestinismului de tip gnostic, a flosofiei chinezesti, a „Cercului mortii” si a vedelor indiene.

Cercetand mai adanc, numerologia, in cea mai primitiva forma, a aparut odata cu descoperirea numerelor. Oamenii au fost deopotriva fascinati, dar si ingroziti de numere. Azi putem spune ca numerele ne controleaza viata, de la codul PIN cu care activam cardul de credit, la diverse numere importante care trebuie sa le retinem.

Numerele de aur 
Un numar foarte important este numarul PI(3,1415296535897932384…). Fara acest numar geometria nu ar mai putea defini cercul si sfera, simbolurile perfectiunii.
Numarul PHI (1,618) este denumit numarul de aur, pentru ca defineste proportiile armonice ale trupului uman, dar si altele, cum ar fi raportul dintre laturile si diagonalele uni pentagon, pana la spirala biologica a organismelor vii.
In 1854, Alfred Zillinger constata ca phi reprezinta proportia dintre centrul de greutate al corpului uman si inaltimea sa Practic tot ce vine de la canoanele frumusetii naturale depinde de numarul de aur, inclusiv in interpretarea practicienilor yoga(Gregorian Bivolaru a scris si el o carte pe aceasta tema).
Mai nou a fost identificat un numar de aur asociat spatiului 3D, dreptunghiul de aur devenind paralelipiped de aur, asociat volumului de aur (extensie in 3D a proportiei continue). Pana la urma se poate discuta despre o veritabila serie a numerelor de aur, determinate pe baza sirului lui Fibonacci. Declinarea artistica poate combina geometria cu mistica, la fel ca in cazul luli Salvador Dali, care il punea in relatie pe Iisus cu un dodecaedru construit pe baza numarului de aur. La randul sau, nonfigurativul Mondrian se baza pe sectiunea de aur in toate reprezentarile sale geometrice. Iar scupltorul australian contemporan Andrew Roger a amplasat la Ierusalim o lucrare in greutate de 50 de tone intitulata „Golden Ratio”, volumele componente respectand, dinspre lateral spre centru primele numere din sirul lui Fibonacci: 1,1,2,3,5,8.

Al 3-lea Ochi

Ce este defapt al 3-lea ochi?Prin a trezi al 3-lea ochi, decalcifam glanda pineala.Al 3-lea ochi permite ca persoana respectiva sa  poata vedea aura in jurui unei persoane.

Va voi prezenta mai multe metode din moment ce pentru fiecare merge cu alta solutie, sau le puteti incerca chiar pe toate

Solutia I:

Seara,aprindeti o lumanara in fata voastra,inchideti ochii si concentrativa vazul cu ochii inchisi dupa lumina, in pozitie de meditatie.Faceti asta timp de 15 minute in fiecare zi.Daca trece o saptamana si inca nu simtiti nici un rezultat, probabil nu procedati bine sau nu e metoda potrivita pentru dumneavoastra.Trebuie ca meditatia sa se desfasoare in liniste si in zile consecutive.

Solutia II:

In fata oglinzii,imaginati-va al treilea ochi  ca un tub de legatura incepand dintre sprancene pana in spatele capului.Ganditi-va la el ca la un tub intre timp ce va uitati exact la portiunea dintre sprancene in oglinda.Intre timp c eva ganditi la acel tub,imaginati-va cum o aura arde in jurul sau si dupa 2/3 minute de holbat intre sprancene uitati-va in oglinda si imaginati-va cum ca v-ati vedea aura.Daca trece o saptamana si inca nu simtiti nici un rezultat, probabil nu procedati bine sau nu e metoda potrivita pentru dumneavoastra.De asemenea trebuie sa fie linista si sa va concentrati.

Solutia III:

Cu un cristal potrivit zodiei dumneavoastra pe frunte,meditati in liniste,relaxati fiecare muschi al corpului, simtiti cum vi se relaxeaza muschii fetei, apoi ai gatului, ai pieptului, ai mainilor, simtiti cum amortesc degetele de la maini, si cum se relaxeaza picioarele.Ramaneti relaxati si simtiti mainile proptite de picioarele incrucisate cum aproape sunt in aer, simtiti-va corpul usor si stati asa cat credeti ca e nevoie, minim 10 minute pe zi.Daca trece o saptamana si inca nu simtiti nici un rezultat, probabil nu procedati bine sau nu e metoda potrivita pentru dumneavoastra.

Cristale pentru zodii:

Berbec-pietre rosii

Taur-pietre roz

Gemeni-pietre galbene

Rac-pietre albe

Leu-pietre galbene,portocalii

Fecioara-pietre maro

Balanta-pietre verzi,roz

Scorpion-pietre negre

Sagetator-pietre albastre

Capricorn-pietre negre

Varsator-pietre blue-ciel

Pesti-pietre violet

Solutia IV:

Aceasta solutie este o meditatie in timpul ascultarii unui soundtrack, care facut de profesorul Jeffery Marlon Harris impreuna cu savantii sai la universitatea Pembridgeshire.Dupa spusele sale,acest soundtrack ar trebui ascultat macar odata pe saptamana si trebuie ascultat cu casti pe urechi.el stimuleaza vortexul central si cu aceasta ocazie al 3-lea ochi se va deschide 98.7% sanse.Doar 15 minute in care sa ascultati in timp ce meditati,si daca observati unele schimbari sau chiar sa puteti vedea aura,meditati saptamanal,dar pana la acele rezultate o puteti face in fiecare zi.

Aici este soundtrack-ul:

http://www.youtube.com/watch?v=kDKcVS5Rhpw

Evolutia Psihologiei Stiintifice

 I.Psihologia clasica(1879-sfarsitul primei jumatati a secolului al XX-lea) este caracterizata de existenta mai multor scoli de psihologie, precum:

 

a.Asociationismul-sustine primatul partii asupra intregului, astfel viata psihica este o simpla suma de senzatii, iar pe baza legilor asociatiei(coincidenta in timp si spatiu a unor senzatii) se formeaza perceptiile, reprezentarile si gandirea

b.Gestalismul-sustine primatul intregului asupra partii.Astfel, psihicul nu este un conglomerat de procese in sine, ci un ansamblu organizat la niveluri diferite de complexitate (la primul nivel este perceptia, iar la un nivel superior este gandirea_.Caracterul organizat al psihicului este innascut, stricturile fiind date.

c.Introspectionismul-considera ca obiectul psihologiei este constiinta, inteleasa ca o lime interna, inchisa, fara legatura cu lumea externa sau cu ractiile comportamentale, aceasta putand fi investigata numai cu ajutorul metodei introspectiei.

d.Behaviorismul-apare ca reactie la curentul introspectionist.Fondatorul curentului, John Watson, considera constiinta o fictiune, o inventie pura a filosofilor, sustinand ca singura realitate psihologica atutentica este comportamentul.intre stimul si raspuns exista o relatie univoca,actiunea stimulului determinand neconditionat o anumita reactie,iar pentru ca stimulii si reactiile sunt observabile si controlabile, cunoasterea psihologica devine obiectiva si stiintifica, behaviorismul luand denumirea de psihologie obiectiva.Aceasta oriuentare s-a impus in psihologia americana sub numele de neobehaviorism, teorie care depaseste schema simplista stimul-raspuns si care valorifica noile fapte ale experientei si ale cunoasterii stiintifice.

e.Psihanaliza-apare ca reactie la psihologia introspectionista.Fondatorul psihanaliei, Sugmund Freud, formuleaza ideea caracterului dual antagonic al structurilor psihice: constient-inconstient.In centrul structurii inconstientului se afla instinctul erotico-sexual.Obiectul de studiu al psihanalizei eti inconstientul.Varianta revizuita este numita neopsihanaliza.

f.Psihologia actiunii si a conduiei-reprezinta doua variante ale principiului dependentei continuturilor proceselor psihice interne de actiunile externe, directe, ale omului cu realitatea concreta.Obiectul psihologiei este extins de la studiul functiilor si proceselor psihice izolate la actiunile complexe orientate spre scop.

 II.Psihologia contemporana:

Este determinata de revolutia produs, in plan metodologic, de teoria generala a sistemelor si de cibernetica(pe baza principiului complemetaritatii, adica al intregirii reciproce a diferitelor unghiuri de abordare a vietii psihice)in 1957-1948.realitatea este abordata dintr-un punct de vedere integrativ-sistematic si informational.Psihologia contemporana este stiinta despre realitatea psihocomportamentala, ca unitate contradictorie si dinamica a laturii, subiective, interne (perceptii, reprezentari, gandire etc.) si a laturii externe (reactii,atiunci,activitati)

 

Budismul

Cu ţotii am auzit de Buddha. Mulţi ştiu că e un cognomen, care dacă ar fi să-l traducem ar insemna << Iluminatul>> şi puţini sunt cei care ii ştiu adevărata poveste ( şi adevăratul nume).

Totul se petrece in sec. VI î.Hr.  Buddha, pe numele lui adevărat Sidharta Gautama, era un prinţ indian bogat şi răsfăţat.

In prima parte a vieţii trăieşte in desfrâu. Negăsind  fericirea, se hotărăşte să se retragă in junglă, pentru a trăi ca un animal. ( bad idea) Nefiind mulţumit nici de acest stil de viaţă, Buddha se hotărăşte să meargă pe calea din mijloc, ajungând la clarviziune.

Budismul este aşadar o cale de a asigura individului fericirea.

Prin meditaţie, Buddha a ajuns la concluzia că fericirea omului in viaţă este amninţată de:

– violenţă

-dragostea de avere

– prea multe griji

– frica ( inclusiv frica de moarte)

– ataşamentul faţă de persoane.

Propunerile lui Buddha pentru a atinge fericirea sunt:

-Regula de aur: măsura. Să alegi calea de mijloc.

-Suspendarea dorinţelor şi a violenţei

-apatie faţă de persoane

-meditaţia şi rugăciunea. ( potrivit lui Buddha, rugăciunea are rol terapeutic)

Religia budistă a intrat in conflict cu religia brahmatică, care era o religie a elitelor, foarte conservatoare. Ea consacra impărţirea societăţii indiene in caste. ( caste= categorii; ex: castă de preoţi, de războinici etc) Casta era dobândită prin naştere. Nimeni nu putea părăsi una pentru a intra in alta.

Această religie s-a răspândit in intreaga Indie, dar nu pentru mult timp. In sec XII  a pierdut in faţa hinduismului ( derivat al brahmanismului) S-a extins şi in China, dar a pierdut in faţa confucianismului. Totuşi budismul rezistă astăzi in Japonia, sub forma religiei zent şi in Tibet, sub forma lamaismului.